Weekend i jylland hos familien

Om nøjagtig én uge rejser jeg hertil…

Jordklode-internasjonalt_imagefull

Annonce

Ud fra hvad der dukker op på min Instagram, så skulle man næsten tro at jeg var den eneste der ikke var på Maldiverne eller Thailand… ALLE er jo bare på en lækker rejse. Af dem jeg kender hvert fald. Selv Laura fra kontoret, spammer mig med snaps fra Koh Samui.

Jeg har godt nok selv lige været en tur i Liberia, Afrika, men det var jo alt andet end ferie og luksus. Ret langt fra faktisk. Men ved I hvad, det var den vildeste oplevelse og øjenåbner, og den tur var så meget mere værd, end en uge på et 5-stjernet hotel med vanvittig shopping. Hvorfor? Den dag der var en lærer der skrev til mig at hun havde læst et af mine indlæg op for 8. klasse, der gav det hele så meget mere mening. Jeg blev så glad og rørt, fordi jeg faktisk har fået netop det ud af min rejse, som jeg slet ikke havde turdet håbe. At nogen lærte, og forstod, af det jeg kommunikerede ud. Kæft hvor blev jeg altså stolt!

Alle indlæg fra Liberia burde være samlet her (der er flere sider).

Afrika sidder stadig så meget i mig, og får mig dagligt til at sætte endnu større pris på min priviligerede tilværelse, og have større sympati for dem der ikke er så heldige. Altså ikke at det lå fjernt for mig før. Jeg har derfor besluttet at tage tilbage, allerede nu, om en uge. Ikke til Liberia, men til Sierra Leone som ligger lige ved siden af. Ja, der hvor der udbrød nyt ebola-tilfælde lige dagen efter Liberia blev erklæret ebolafrit, imens jeg var i landet. Denne gang er min mission en helt anden. Jeg vil ned og undersøge situationen for kvinder i landet, og sætte fokus på deres rettigheder. Jeg vil blive klogere, nøjagtig som jeg gjorde på den første tur for nylig, bare med et andet fokus. Egentlig skulle Andreas og jeg jo ha’ været afsted sammen på en tur med Plan Danmark for at besøge vores planbørn i november, men det blev jo lissom ikke til noget – for mig hvert fald. Mit planbarn bor i Burkina Fasso, og det er simpelthen ikke sikkert nok at tage dertil, og så føler jeg egentlig heller ikke det er fyldestgørende nok for mig, at tage ned for udelukkende at ligge armen om mit planbarn. Der skal mere kød på. Jeg vil fyldes med viden som jeg vil sætte en ÆRE i at videregive på bloggen. For at få så meget ud af det som muligt, også på det faglige plan, tager jeg en anden blogger med. En mega sej mor og jordemoder, som snart kommer over til Blogly, nemlig Cana Buttenschøn som har bloggen Mortilto.dk. Hun har noget fagviden som jeg ikke har, med hendes uddannelse som jordemoder, og jeg tror det er en god ballast at have med når det netop er kvinderne der er i fokus på denne tur. Jeg sikker på hun bliver en fantastisk rejsemakker.

Så altså, det er allerede på søndag jeg tager afsted. Min uge er TOTAL pakket op til, og jeg skal denne gang havde fundet noget sommertøj så jeg ikke skal klippe alle mine bukser i stykker. Bum bum… Knælangt sommertøj, hvor finder jeg det nu??

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Næste indlæg

Weekend i jylland hos familien